Nives Celzijus

Nives Celzijus

Izrazito zračite pozitivnom energijom i zadovoljstvom, da li je to doista tako i u kolikoj mjeri je to rad na sebi samoj ?

Mislim da sam zaista jako pozitivna osoba. nisam bas sigurna koliko sad svjesno radim na tome, nekako uvijek sam smatrala da sam rodjenjem takva. cak i u nekim rijetkim trenucima pesimizma , uspijem izkontrolirati tu unutarnju borbu i nastaviti razmisljati pozitivno.
Što sve radite da biste održali svoju fizičku ljepotu koja je toliko očita ? Vježbate li? Pušite li? Korekcije plastičnih kirurga? Da li ste svjesni svojeg nepresušnog seksipila?

Ne previse. Jedino što se trudim je vjezbati redovito. U kući imamo malu teretanu tako da nastojim bar 3- 4 puta tjedno vjezbati po nekoliko sati i poslije se opustiti u sauni. ne pusim, potpuno sam neporocna osoba. kao mlada operirala sam nos, medjutim neke daljne intervencije tog tipa smatram da su nepotrebne. barem zasad.
Kako je završila nepravda oko Vaše nagrade Kiklop i da li Vas je to povrijedilo i obeshrabrilo u daljnjem radu na polju pisanja?

Nepravomocnom presudom trebali bi mi uruciti nagradu, no dok presuda ne postane pravomocna ne zelim razmisljati o tome. nepravda me nikako ne moze obeshrabrit jer nisam takva osoba. to bi samo znacilo da sam prihvatila poraz, a ja sam previse srcana i pravicna i nikada ne odustajem. upravo izlazi moja nova knjiga i vec radim i na trecoj .
Imate li nešto u pripremi – novo i još nenajavljeno? Kakvi su općenito vaši radni planovi za skoru budućnost?

Moji angazmani su trenutno vezani za sto bolju promociju nove knjige i pjesme. Sada intenzivno radim na tome da knjiga ugleda svijetlost dana i u nekim drugim zemljama. to ce biti moj najveci uspjeh .
Koliko je na Vas djelovalo to što ste supruga nogometaša? Kakva je vaša uloga u njegovoj karijeri? Kažu da zarađujete više od njega- da li je to istina?

To je oduvijek bila moja zelja. zeljela sam uz sebe imati jednog lijepog, sportski gradjenog muskarca koji je pametan, duhovit i ambicozan. nogomet mi je oduvijek bio najdrazi sport. tako da je moj logican izbor bio upravo nogometas. naravno to mi je na neki nacin pomoglo u karijeri van Hrvatske jer kako smo se selili tako su se za mene otvarala i neka nova podrucja i mogucnosti za jacanjem karijere. sto se zarade tice, voljela bih da zaradjujem vise od supruga, ali to nikada nije bilo tako. nazalost u showbizu nikada nije bilo novaca kao u nogometu.
A selidbe?

Selidbe su nesto na sto gledam kao nesto pozitivno, mogucnost za nov zivot i nove izazove.
Koja su Vam odricanja pala najteže u životu?

Bilo bi sebicno i bezobrazno od mene pricat o nekim posebnim odricanjima. ona uvijek postoje, nekada zbog posla sam odvojena od svoje djece vise nego sto zelim. kao i od muza, nekada zbog njegovog posla nismo se vidjali mjesecima sto bi nam oboma tesko palo. ali smatram da sam jako sretna osoba i cijenim to. ne zelim se tuziti na neke teske periode ili raditi od sebe zrtvu jer ima toliko ljudi na planeti kojima je zaista tesko, koji se susrecu sa bolescu, gubicima, gladju, siromastvom. zato je meni moj zivot kao bajka i svakodnevno zahvaljujem bogu na tom blagoslovu.
Da možete nešto promijeniti u svojoj prošlosti što bi to bilo?

Postojali su brojni ruzni trenuci, ali bez obzira koliko mucni bili i sam teret mi se cinio neizdrzivim, ne bi mjenjala nista. mislim da me je svaki taj trenutak ucinio boljom, vecom i snaznijom osobom. iz svake situacije izasla sam kao pobjednik i danas sam sigurna da je upravo tako moralo biti. zato sada znam puno bolje cijeniti ono sto sada imam.
Kako stižete i uskladjujete majčinstvo, posao, brak, priateljstva, i sve ostalo? Da li osjećate već umor od života?

Ne naravno. u naponu sam snaga. i mislim da jos imam toliko energije za stosta. uvijek uspijem pronaci vrijeme i za obitelj i za prijatelha, a sto je najbitnije i za samu sebe. naravno, dobro bi mi doslo da sam i malo organiziranija, ali to nekako ne ide uz moj karakter . previse sam spontana i nekako zivim u trenutku, ne volim neke dugorocne planove i uzasavam se planiranja.