zlc_featured_image-1100x490-c-default

12 duhovnih gena – 12 malih vragova

Arhetipski obrasci koji se pojavljuju povremeno ili duže vrijeme – objašnjeni kroz kabalu ili nauku o tarot kartama

Prema nekim staistikama koje se objavljuju u hrvatskim medijima, velik je broj onih koji puno toga samo gutaju i ne razmišljaju kako to može imati utjecaja na njih i njihov život. S druge pak strane puno je onih koji bi se rado malo educirali, posvetili koji trenutak pažnje osvješćivanju i spoznavanju nekih takoreći banalnih termina u svakodnevnom govoru, ali jednostavno nemaju vremena. Istina, proučavati psihologiju dugoročan je i naporan posao, nakon kojeg shvatimo  da nam pola života treba kako bismo pohvatali razne izraze, metodologije, načine poboljšanja vlastete sudbine… i kada  pokušamo rezultati su minimalni ili ni malo drugačiji nego prije toga. Osobno, moja psihologija je  „metoda vlastite kože“ – osobno iskustvo uz ogroman interes  za shvaćanje i osvjećivanje onog dubljeg što svakako nadilazi pojam psihologije već se može nazvati  blaga  filozofija.  Na kraju svatko je primoran u većoj ili manjoj mjeri shvatiti kako izučavanje vlastitih iskustava nije samo puka nauka, već igra njegove svijesti sa cijelim svijetom.

Cilj svake psihološke seanse  je razumijeti sebe, svoje ponašanje i svoje postupke, a treniranje  života tzv. Lifecoaching   samo produbljuje cilj na to kako promijeniti ponašanje i shvatiti  prepreke koje nas ometaju u tome.

S pretpostavkom da je  psihologija, za struku kao i da svatko može pronaći kvalitetne članke  ukoliko želi  skrenula bih pažnju na nešto sasvim drugo, ono što se često pojavljuje kao problem u shvaćanju svijeta, sebe i svega onoga vidljivog i nevidljivog oko nas.

 

Na  naše  duboko utisnute ali stalno prisutne obrasce koji se manifestiraju ponašanjem pojedinca,  utječu svakako trajna i temeljna četiri tipa arhetipova – duhovnih kolektivnih gena o kojima sam govorila u prvom dijelu, ali nikako ne smijemo  ispustiti činjenicu da se pojavljuju i oni  drugi   sakriveni u  utjecaju datuma rođenja kao određenju neke vrste osobnog arhetipskog obrasca kojeg smo  svjesni ili ne, ali ih nosimo i gajimo kroz  svoj  život.

zlc_post_image_01

Kako bismo došli do ovog duhovnog gena, trebamo zbrojiti sve znamenke našeg datuma rođenja, npr. 02.05.1966.   /2+5+1+9+6+6/

= 29       koji se broj jer je veći od 21   opet zbraja  2 + 9

= 11       kako je 11  broj  iz  kojeg se može  dobiti još podataka odnosno u njemu se skriva još neki gen

Možemo ga dublje analizirati i dobijemo „podbroj“   11 = 1+1 = 2

= 2

 

Ovdje imamo situaciju gdje su dominantna dva broja  /11   i 2 /  i gdje u analizi moramo kombinirati prisutnosti duhovnih gena – arhetipa u nekoj osobi.

Napomena*  svaki zbroj viši od 21  obavezno se  rasčlanjuje i zbraja  iz razloga jer su arhetipi koji postoje, a nisu stalni i trajni i koji su prepoznatljivi  u ovom dijelu,   prikazani likovima kroz veliku arkanu kojih  ima ukupno 21.    

 

Opis utjecaja arhetipskih obrazaca kroz  prikaz Velike arkane

Od pomoći jest Priručnik  (Kompletan vodič za početnike Mea Vita, nakladnik Večernji proizvodi Zagreb, Tisak Grafotisak, Grude do.o.o. BiH, godina 2009. ) kojeg više nema u prodaji.

Zbroj:  1

Zove se  Mag  i vrlo je kvalitetan jer osobe tjera na rad i uspjeh, discipliniran je i uspješan, voli sve u najboljem redu i napreduje stalno u životu. Mana je ta što nema granicu i ljude tjera u beskrajan rad i otuđenost, te na stalno dozu pretjerane ozbiljnosti

Često se pojavljuje kod političara, javnih osoba, vrlo ozbiljnih poduzetnika… Mane na koje natjeruje osobu su pretjerana ambicioznosti, i    mukotrpan perfekcionizam, trajna ozbiljnost, uspoređivanje sa savršenstvom.

Pitanje: Da li nešto trpite, a znate da ne morate?

Zbroj:  2

Zove se Svećenica i također ima dobrih i kvalitetnih osobina,  mudrost, samozatajnost, duhovnost, znanje, samodostatnost, ne upravlja njome emocija ili strast već mir, ljubav, prijateljstvo. Zna se intenzivno pojavljivati u životima iscjeliteljica, iscjelitelja, onih koji se bave vjerom i služe vjeri profesionalno, psiholozima, psihijatrima.  Mana ovog  utjecaja je pretjrano spoznavanje „onostranih“ stvari i sklonost asocijalnosti, te gušenje vlastite spolnosti i želje za time.

Pitanje: Da li kanalizirate svoje negativne sile, krivo spuštajući ih direktno u svoju utrobu?

Zbroj:  3

Zove se Carica taj arhtipski obrazac  upravo radi karakteristika koje poguruje; a to su imetak, moć, obiteljsko opredjeljenje, ego, ugled, raskoš, hedonizam… Iako načelno ovo je vjetar u leđa osobama koje bi željele biti čvrsto na tlu, pod svim tradicionalnim kondicijama znaju se opustiti i vođeni tom strujom postaju dosadni, naporni, bez duhovnosti, nekako posve isprazni. Sve može primati zdravo za gotovo, i kroz  dugotrajniji utjecaj ovog arhetipa osoba umjesto da postane sama ljubav  zaboravlja uopće na te divne osobine i potrebe koje se trebaju njegovati kroz život.

Pitanje: Da li zanemarujete ljubav i prijateljstva ne prepoznajući da morate dati više od sebe?

Zbroj:  4

Zove se Car . Ovaj utjecaj utječe na inteligenciju, čvrstoću jačanje karaktera, jačanje libida, pojavljuje se često u profesijama, gdje je potrebna fizička snaga /građevinci, vojnici/ i djeluje naročito na povoljnosti koje utječu kod pozitivnih racionalnih potreba i promjena u životu.

Mana i ono negativno na što nas  vabi 4   jest samouvjerenost do granica nepodnošljivost, naglost  s opasnim posljedicama, strašno velika i nepotrebna samokontrola.

Pitanje: Što to morate obnoviti u svojem životu?

Zbroj: 5

Zove se Papa.  Kada se pojavljuje tjera na učenje, duhovno proširenje osobnog znanja, utječe na intuiciju, senzibilnost mentalne procese. Negativno što pobuđuje u čovjeku jest apsolutna ne briga  za postupke u smislu da ne vodi računa koga i kada će povrijediti.

Javlja se češće kod osoba koje su filozofi i predavači, učitelji i profesori.

Pitanje: Da li imate svojeg duhovnog učitelja, neki autoritet na tom polju koji Vas vodi šumom duhovnosti? Nuzno je.

Zbroj: 6

Zove se Ljubavnici. Utječe na psimenost, izražavanje, sve oblike spretnih komunikacijskih vještina, ustrajno prevladavanje životnih prepreka, ali zato može vrlo negativno utjecati na osobu po pitanju nerješavanja problema posebno na pitanju emocija, a i na neodlučnost koja postaje  veliki problem u osobi.

Često je aktivan ovaj arhetip kod socijalnih radnika, ili onih koji bi trebali biti psiholozi.

Pitanje: Zanemarujete li razbibrigu i lakoću  koju možete dobiti kroz  silne emocije oko Vas?

zlc_post_image_02

Zbroj: 7

Zove se Bojna kola. Utječe na dobro zdravlje, put posut novcem i materijalnim dobrima. Prodornost, jednostavnost u rješavanju velikih životnih problema, utječe na jak apetiti, dovodi osobama medijsku pozornost i javne istupe  kao i dobar javni image.

Negativno potiče u osobi slijpu poslušnost kolektivnom i utjecajima drugih, te na osobe koje ih provociraju da se sukobljavaju i na ambicije koje ih satiru.  Ovo su uglavnom profesionalni savjetnici, vođe, tutori.

Pitanje: Koliko ste spremni na nove i dobre promjene i koliko ih blokirate sami u sebi?

Zbroj: 8

Zove se Pravda. Uglavnom se javlja u osobi kako bi potaknula strogost i hladnoću i sva moguća kruta ponašanja.  Javlja se jako često kod odvjetnika i sličnih profesija.  Iako u pozitivnom smislu njeguje u nama pravdu i tradiciju, i osvrt u svemu na zakonitost treba malo biti fleksibilniji.

Pitanje: Otkrijte i zapišite što Vas najviše izbacuje u životu?

Zbroj: 9

Zove se Pustinjak. Težak je  to duhovni gen koji potiče samo-analizu, depresiju, osamljenost i izolaciju. U osobi može izazvati sklonosti ka manipulaciji i velikih strahovima. U svakom slučaju ni malo ugodan duhovan kolektivni  gen.

Pitanje: Postoji li situacija  u Vašem životu koju ne možete promijeniti a ne možete se s time pomiriti?

Zbroj: 10

Zove se Kotač sreće.  Treba uzeti u obzir da se ovaj gen pridružuje u Gen Maga /1/ i samo pospješuje  život osobe koja ga ima u sebi.  Naravno u negativnom aspektu treba uzeti u obzir da Kotač sreće želi i nameće  kontrolu koja nije prirodna i koja kvari sve zadovoljstvo i sreću.

Dakle  ako je nekome zbroj 10   – treba odmah povezati sa  zbrojem  1  i to dvoje kombinirati  u analizi.

Pitanje: Da li ste svjesni ako niste zadovoljni svojim životom da ste sami krivi – da sami to blokirate?

Zbroj: 11

Zove se  Snaga. U nekim narodima ima nadimak Strast.  Također se uzima u obzir utjecaj gena Snage /11/  ali se istovremeno tumačenje kombinira sa 2 /Svećenica/.

Utjecaj gena 11 očituje se jakom libidu ili vitalnosti osobe, umjetničkoj crti, raznim investicijama, ali sklonosti kockanju na svim životnim razinama.  Obavezno voditi računa da zbroj 11 – Snaga zna utjecati jako na ekstremnu taštinu i razne ostale poroke, te na suludu ljubomoru u partnerskim odnosima.

Pitanje: Da li ste možda toliko zaokupljeni dnevnim brigama da ne čujete unutrašnje poruke?

Zbroj: 12

Zove se Obješenik. Ja ga zovem Odin, prema mitu.  Po meni potiče glupost ljudsku – javlja se kod raznih službenika, dostavljača zanimanja koja ne traže niti mozak niti produhovljenost. Utječe na loš odabir prioriteta, zaglavljenost u problemima, prepuštanju životu.

Naravno dalje se kombinira analiza sa brojem 3

Pitanje: U kojem području Vašeg života osjećate najveći zastoj?

Zbroj: 13

Zove se Smrt, i apsolutno nema ništa u vezi sa  fizičkom smrti, već smrt se javlja kao promjena i utjecaj da se rasćiste neke preostale stvari iz života koje koče čovjekov napredak, najčešće duhovni. Jako utječe na čovjekov nemir i nesanicu, psihičke probleme.  Pogađa često ljude koji su groznih zanimanja poput grobara onih koji rade sa zemljom i slično.

Dalje treba analizirati uz dodatak 4, zbor 1+3

Pitanje: Koja je to osoba ili situacija za koju čvrsto drzite da Vam treba a samo Vas koči?

Zbroj: 14

Zove se Umjerenost. Iako je energija ovog arhetipskog bića  divna i potiče samozadovoljstvo, sreću, ispunjenje, mir i ljubav, zna uzrokovati ekstravagantnost i potpuno povlačenje od realnog svijeta. Daljnju analizu kombinirati i dopuniti  brojem 5.

Pitanje: Dajte se preispitajte zašto ignorirate  svoju dobru intuiciju

Zbroj: 15

Zove se Vrag. Opasan je utjecaj ovog duhovnog gena, jer je  ugodan i potiče razne užitke i zadovoljstva osobe ali uvijek kasnije ima težak račun !  Često dolazi kod onih koji se bave velikim novčanim transakcijama, kamatari, bankar i investitori…

Kombinirati analizu dalje sa  brojem 6.

Pitanje: Da li ste u stanju uvidjeti koje osobe izazivaju Vraga u Vama pa ste nervozni i nesretni?

Zbroj: 16

Zove se Kula. Ne volim prisutnost tog duhovnog gena jer potiče škrtost, strah za materijalno, bezobraštinu i jer me podsjeća na H.

Potiče razdor u obitelji   velike gubitke ako se zadrži u osobi ili ako dominira, i nosi zlu kob.  U kombinaciji sa tumačenjem broja 7  još je gore.

Pitanje: Ispitajte sebe koja osoba u Vašem životu znana ili ne znana u Vama budi potrebu da zaštite nekoga ili mu pomognete?

Zbroj: 17

Zove se zvijezda. Božji je dar ili znak da je Božje prisustvo tu. Kombinira se sa brojem 8. To su nježne duše pod utjecajem ovog broja pjesnici, romantični,  krhki i nježni.  Kada su pod utjecajem 17  oni su poklonici obitelji i jako privrženi domu i onima koje vole. Nježni su i lomljivi.

Pitanje: Da li ste u stanju prepoznati trenutke u kojima Vas netko ispunjava  dječjom radošću i zadovoljstvima? Cijenite li to?

Zbroj: 18

Zove se Mjesec.  Potiče nadnaravne sposobnosti, intuiciju, nove razine svijesti. Kombinira se s broje 9   ali u toj kombinaciji je  za očekivati loš razvoj jer donosi bolest, psihičku iscrpljenost, loše poteze, nečistu savjest.

Pitanje: Koje osobe i koje  situacije Vam donose nemir i negativnu energiju?

Zbroj: 19

Zove se Sunce.  Često utječe na rad  astronauta, fizičara, nobelovaca, znanstvenika… Pucaju osobe sa  pozitivom i optimizmom ali znaju utjecati na to da osobe postanu i pretjerani u svemu.

Kombinira se sa  10.

Zatim sa 1.

Pitanje: Da li ste svjesni  da na Vaše zdravlje utječe pozitivna odnosno negativna energija?  Znate li se sačuvati?

Zbroj: 20

Zove se Božji sud.  Donosi nam i dobre okolnosti praštanje pomirenje inteligenciju ali i sklonost ka samo- analizi i zastoju u životu.

Kombinira se dalje sa 2.

Pitanje: Da li imate „vezu“ s nekom dušom? Da li ste svjesni da sreće nema bez „čiste duše“?

Zbroj: 21

Zove se Svijet.  Unosi dovršetke i sretne priče i krajeve, dolaske do cilja i napretke u svakom pogledu.

Dodatno se kombinira sa 3.

Pitanje: Da li ste sigurni u svoj plan djelovanja, da li imate metodu rada, i da li imate svoju osobnu talismansku mapu?

 

 

  • Bez obzira na zbroj datuma rođenja, svi ovi duhovni geni koji nisu stalni, povremeno se događaju u našim životima – samo u tom slučaju nisu dominantni. Dobro je znati prepoznati hordu ovih malih bandita kako ih zovem i znati ih obuzdati i imati na svojoj strani.