ANA’S SENSUAL FITNESS – SENZUALNA KOMBINACIJA FITNESSA, PLESA I DOBROG OSJEĆAJA

Ana Kuhanec

Ana Kuhanec

Ana’s Sensual fitness moderan je oblik fitnessa koji kombinira jogu, pilates i ples te u žena razvija pozitivan stav spram vlastitog tijela čak i kada nije idealnih proporcija. Polazi od pretpostavke kako je senzualnost osjećaj ljepote koji dolazi iznutra i zahvaljujući tome povoljno utječe na samopouzdanje, a polaznice se nakon početne treme zbog susreta sa šipkom i svladavanja nelagode zbog erotičnosti kojom zrače kretnje, oslobađaju i iz nesigurnih, povučenih osoba transformiraju u samosvjesne žene.
Današnji život nameće stereotipe kako bi žena trebala i morala izgledati. Opterećena time žena gubi svoju pravu sliku, svoj unutarnji odraz. Ana’s Sensual Fitness otvara um i oslobađa predrasuda da su žene koje uživaju u svom tijelu i svojoj senzualnosti loše. Vježbajući žena otkriva svoju senzualnost i uživa u sebi. Kružnim, senzualnim kretnjama oblikuje tijelo koristeći mišiće koje možda nikada nije koristila, a pritom sjedinjuje fizičko i emocionalno biće. Vježba uz neopisiv osjećaj zadovoljstva, zapravo plešući.

Ovaj potpuno drugačiji oblik fitnessa osmislila je Ana Kuhanec, apsolventica na Kineziološkom fakultetu u Zagrebu i dugogodišnja instruktorica aerobike i fitnessa te jedini licencirani S faktor instruktor u Hrvatskoj. Ana je u ovaj fitness utkala ideologiju emocionalnog doživljavanja vježbi koje se izvode na treningu. Upravo ples i djelovanje treninga ne samo na fizičko, već i emocionalno biće žene i temeljna je razlika između ovog fitnessa i drugih načina tjelovježbe koje uključuju ples oko šipke.

 

Ana Kuhanec

Ana Kuhanec

 

Ana’s Sensual fitness vježba se u ciklusima, po prinicipu jedan ciklus – jedan stupanj. Devet je stupnjeva, a po završetku devetog stupnja nastavlja se uživanje u skladu duha i tijela kroz ovaj senzualni pokret, a treninzi postaju zahtijevniji.
Naglasak je stavljen na oblikovanje nogu i stražnjice, ali podjednako je zastupljena čitava muskulatura: vježba i ples oko šipke daje tijelu besprijekoran, senzualan izgled, a sve tjelesne kretnje postaju lepršavije.
Vježba se jednom tjedno u trajanju od dva sata (120 minuta). Prvi dio sata vježba se uz laganu i opuštajuću glazbu s fokusom na vježbe istezanja kao i vježbe oblikovanja, pilates tehnikom, a joga metodama na način da se vježbe zapravo plešu. Vježba se u dvorani bez ogledala, a polaznice nakon samo nekoliko treninga u vježbama zatvaraju oči, i počinju uživati u osjećajima koje svaka od vježbi pruža.
Drugi dio sata rezerviran je za svladavanje elemenata na šipci koji se, nakon potpunog usvajanja tehnike također izvode kroz ples. I konačno, u zadnjem dijelu treninga naučeni elementi i pokreti, povezuju se u individualni ples uz glazbenu podlogu prema odabiru polaznica.

Ana’s Sensual fitness vježbaju i mnoge poznate osobe poput Marijane Batinić, Petre Nižetić, glumice Marijane Mikulić , saborske zastupnice Gordane Sobol, pjevačice Lane Jurčević i mnoge druge. Može ga vježbati svaka žena, bez obzira na godine, prethodno plesno iskustvo ili fizičku spremnost. Donja dobna granica za pohađanje Ana’s Sensual Fitnessa je 18 godina, a gornje dobne granice nema. Većina polaznica ovog programa vježbanja su žene u 30-tim godinama.

 

Sensual fitness

Sensual fitness

Jazz Fusion – Moving, Dancing, Thinking!
Jazz Fusion class je poseban plesni trening namijenjen svim ženama bez obzira na godine i prethodno plesno iskustvo, a nastao je spajanjem osobnog plesnog izražaja Vesne Grandeš i današnjih komercijalnih stilova kroz tehniku suvremenog plesa, jazza i funka. Struktura sata složena je tako da podiže rad tijela i uma na fizičku i kreativnu razinu i to kroz fleksibilnost, kondiciju, koordinaciju, upotrebu prostora, koreografiju te poticanje improvizacije kod samih polaznika.

Zumba Fitness

ZUMBA fitness je plesni trening inspiriran latino glazbom, koji kombinira brze i spore ritmove i predstavlja jedinstveno zabavan način vježbanja. Zumba trening učvršćuje i oblikuje tijelo kombinirajući vježbe i plesne pokrete kako bi se postigla jedinsvena kombinirana ravnoteža prednosti kardio vježbi i onih za učvršćivanje mišića.
U Ana’s Sensual fitness studiu Zumba fitness odvija se na potpuno drugačiji način – uz vodstvo dvaju licenciranih instruktora ( Biance Antonioli i Denisa Biškupa), što ovaj trening čini još zabavnijim i energičnijim.

Yoga i Pilates by Body Balance

Koncept Body Balance obuhvaća funkcionalno-rehabilitacijske,rekreacijske i kondicijske programe. Programi vježbanja i stručnih savjeta u skladu su s godišnjim dobima. Za optimalni rezultat i osjećaj zadovoljstva samim sobom najkorisnije je upravo ciklički osmišljeno vježbanje koje poštuje prirodni bioritam. Inovatorica koncepta BB je magistrica Martine Mavrin Jelićić.

Programi Body Balance u Ana’s Sensual fitness studiu: YogaTherapy, FlowYoga, PilatesYoga, PilatesBalance 3, BalletYoga Dance.

AERO MIX

Aero mix zabavna je kombinacija različitih aerobic programa i namijenjen je ženama koje vole dinamičan i intenzivan trening uz glazbu.

LIFE COACHING RADIONICE:

Projekt – SRETNA

 

Homepage: www.ana-sensual.hr