Ukleta mjesta

Ukleta mjesta

 

Hrvatska je također puna opsjednutih kuća, stanova, vrtova, parkova, zavoja na cestama… Svjedočenja raznih ljudi na raznim mjestima diljem Hrvatske govore o stvarnim i sigurno prisutnim paranormalnim pojavama i takozvanih duhova i kod nas. Mnogi su svjedoci viđenja duha tj prisutnosti umrlih osoba koje u svojem “nemiru” obitavaju na svojim uobičajenim odredištima. Duh kao manifestacija umrle osobe smatra se paranormalnom pojavom koja svojom energijom može pomicati predmete, na primjer, može lupati vratima, može ostavljati glasne zvukove….može čak i plakati i jecati.

 

  • UČKA – mjesto na kojem je česta pojava duh žene u crnom, koja se bavi proricanjem sudbine. Kažu da je izgradnjom tunela Učke, zatomljena njezina prisutnost.
  • LOKRIM – otok poznat po duhovima i legendama sličnog karaktera, te je proklet od svojih prvih vlasnika Benediktanaca
  • AUTOCESTA kod Nove Gradiške- mjesto pogibje Toše Proeskog, a mnogi prolaznici i vozači, osvjedočili su se u prisutnost energija koje su gasile radio ili opčinjavale vozače.
  • ŠKOLA u Pazinu, u kojoj su naglo izgubila živote djeca, učenici, a za koju su mnogi mediji tvrdili kako to mjesto prokleto.
  • UGLJAN – kuća na Ugljanu umrlog ribara, čija udovica se i danas uplakana pojavljuje na balkonu, plašeći svojom pojavom mještane.
  • BILJE – mjesto gdje su skupina mladih izigravajući duhovnjake priz-vale uz pomoć crnih svijeća duhove kojih se nitko ne može više riješiti.

Znakovi ukletih kuća i mjesta

Dajemo vam nekoliko primjera prema kojima ćete lako zaključiti da li je prostor u kojem se krećete, živite, radite ili samo prolazite uklet.

U svijetu, reputaciju uklete zgrade ima i sama Bijela kuća u kojoj se vrlo često pojavljuju u noći misteriozni likovi. U javnosti se to pokušalo demantirati logičnim i vrlo racionalnim stavovima te objašnjenjem kako je to zdanje doista veliko, te nakon smiraja i dnevne buke razni zvukovi se mogu doimati, izmorenim domaćinima tajnovitim i neobjašnjivim. Zanimljivo je kako je Abraham Lincoln za vrijeme svojeg boravka u Bijeloj kući redovito održavao spritualističke seanse u kojima je komunicirao sa duhom svojeg sina koji je i umro u Bijeloj kući. Danas gosti Bijele kuće ne prezaju od izjava kako se sam Lincolnov duh pojavljuje u gluho doba noći.

Na visokom mjestu ukletih mjesta drži se I dvorac Windsor u Engleskoj u kojoj je često posjetilac duh kraljice Elizabete I.

PALAMYRA OTOK ATOLL – definitivno ima status otoka duhova, koji je i danas potpuno nenaseljen. Rese ga karakteristike Bermudskog trokuta.

Zamak grofa Dracule, višestoljetnog vampira i čarobnjaka i danas je prepun čudnovatih posve paranormalanih pojava. Posjetitelje redovito plaše krikovi, glasovi kao i uzdasi paranormalnih sjenki.

U pariškim katakombama zabilježene su čak i kamerama posjetitelja sjenke, pretpostavlja se duhovi. Preporuka je svima onima koji se upućuju na izlet da ne idu sami ili bez stručnog vodiča jer vrlo često mnogi koji su u katakombe ušli, više nisu nikada izašli.

Edinburgh, Škotska Kirk groblje-zatvor – U svojim posjetama mnogi turisti se vrate izgrebani, opsjednuti likovima i objektima koji su ih zatekli tamo u svojem potpuno nadrealnom izdanju.