Klub SAKUPLJAČI TIŠINE (knjige, snovi i ruže)

Ono što je plemenito, tišinom se prenosi (ljubav ne vrišti) M.Panic

Ono što je plemenito, tišinom se prenosi (ljubav ne vrišti) M.Panic

Početak djelovanja Kluba: 03.veljače 2014.godine
4 x mjesečno x 2 i ½ sata
Svaki ponedjeljak od 18.00 sati do 20.30
cijena: mjesečna članarina 300,00 kn
Na adresi: Zagreb, Ulica kneza Branimira 17 /III
Uz obaveznu najavu na telefone 01888-5457 ili 092 1616741, za članstvo

Udruga Mea Vita Poduka, registrirana je davne 2008.godine, te se jednim svojim dijelom bavi promicanjem lijepe riječi i popularizacijom štiva koji još nisu objavljivani. Krajem 2013. godine Udruga je otvorila i započela sa radom kroz Klub „Sakupljači tišine“ , još aktivnije djelovanje na području kulture.
U klubu „Sakupljači tišine“ sve aktivnosti provodit će se kao i do sada, na temelju pridruženih članova koji će uz osnivače stvoriti jedno ugodno mjesto za druženje i knjigu, afirmirajući nove pisce i pjesnike u širem društvenom smislu.
Klub „Sakupljači tišine“ za svoj prioritetan zadatak imaju; postati mjesto ugodnog okupljanja i kreiranja novog trenda u doživljavanju lijepe, pisane riječi, te svakako povezati književnost s drugom sferom osobnog izražavanja, kreativni rad.

PROGRAM RADA i djelatnosti Kluba „Sakupljači tišine“:

  • početak djelovanja Kluba uz njegovanje tišine u kojoj žive likovi najboljih svjetskih knjiga;
  • popularizacija književnosti uopće;
  • poticanje osoba na čitateljske navike;
  • razvoj interakcije između književnih djela i čitatelja;
  • povezivanje pisane riječi sa drugim načinima izražavanja osobne kreativnosti;
  • stvaranje stvarnih mjesta iz naše mašte;
  • odraz raznih životnih faza u stihovima;
  • stvaranje prvih pisanih uradaka;
  • ružama umjesto grubosti.

DRUŠTVENA ODGOVORNOST:

Klub „Sakupljači tišine“ s ovakvim programom, te u skorijoj budućnosti sa galerijsko-izložbenoj djelatnošću upotpuniti će slabu ponudu aktivnosti u našem Gradu, kojima se kroz njegovanje književnosti i umjetnosti uopće ukazuje na nužnost tolerancije, kulture i zadržavanja tradicije u suvremenom društvu.

 

KONCEPCIJA KLUBA:

Organizacija rada u Klubu „Sakupljači tišine“ provodi se velikim dijelom putem društvene mreže
https://www.facebook.com/pages/Sakupljači-Tišine/467509176702707?Ref=hl
i programom na mjesečnoj bazi u klupskom prostoru, osiguranom vlastitim sredstvima osnivača.
Ovakvi potezi govore o otvorenosti za širu društvenu suradnju, za uvažavanjem svih doprinosa, o uvjerenju da nenasilje još uvelike prednjači nad drugim, o ljubavi prema književnosti i tradiciji, te o želji da se svakog pojedinca, bez obzira na društvenu rangiranost, dob, spol, vjersko opredjeljenje uključi u stvaranje kulturne baštine.
Klub „Sakupljači tišine“ u svojem Planu rada za naredne dvije godine, ima ostvarenje posebne edicije pod nazivom Sakupljači tišine – što znači da će tijekom 2014. godine, članovi Kluba zajedničkim radovima, djelovanjima i sredstvima tiskati i objaviti Zbirku poezije i proze, dok tijekom 2015. godine edicija Sakupljači tišine ima u planu izdati 6 knjiga svojih članova, tražeći pomoć u financiranju razne institucije.

 

Klub „Sakupljači tišine“
Jest zatvorenog tipa, svojim izabranim članovima nudi povremeno aktivno i edukativno provođenja slobodnog vremena, uz participaciju troškova uključenu u članarinu.
Članovi će svojim međusobnim djelovanjem, i uz potporu osnivača djelovati i surađivati sa ostalim Udrugama i organizacijama kako bi pridonijeli jačanju Kluba.

 

2014.godina

image003

Uz aktivni početak i javnu obznanu Kluba „Sakupljači tišine“ plan rada tijekom 2014. godine, uključuje izradu Zbirke kao prve objave u nizu, Edicija SAKUPLJAČI TIŠINE.

 

 

 

SAKUPLJAČI TIŠINE ( knjige, SNOVI I RUŽE)

Tijekom 2015. Godine u svojem planu Klub „Sakupljači tišine“ između ostalih planova ima u obvezi organizirati rad i djelovanje osoba koje drugim oblicima (umjetnošću na temu ruža) iskazuju svoju kreativnost, te povezati ova izražavanja u osmišljavanju naslovnica, izložbe i prezentacije za 6 knjiga EDICIJE SAKUPLJAČI TIŠINE.

 

Osnivačica i nositeljica Programa KLUB „SAKUPLJAČI TIŠINE“ jest
MAJA PANIĆ, koja je svoje pisanje i kreativno izražavanje dokazala nizom svojih uradaka.
IZ BIOGRAFIJE MAJE PANIĆ, voditeljice projekta Kluba „Sakupljači tišine“
Rođena u Zagrebu, 02.svibnja 1966.godine.
Kroz svoje pisanje uvijek je promicala visok stupanj svoje duhovnosti kojom je obdarena. Između nekih javnih priznanja vrijedno je napomenuti priznanje za međunarodnu književnu suradnju; napisala je roman „utjeha u Veneciji“, 1992. Godine objavila je Zbirku pjesama Ne dam te, Zbirku pjesama u sruadnji s Kostadinkom Velkovskom objavila je i 2004. godine.
Bila je suradnica raznim časopisima sa svojim člancima raznih tema; časopis Zagreb, Moja TV, Nekretnine, Reporter, imala je i svoju kolumnu na portalu Glamour.hr Radila je na projektu osposobljavanja slijepih i slabovidnih osoba.
Godine 2009. Preložena je za nagradu „Zagrepčanka godine“
Napisala je suvremeni priručnik za alternativu MEA VITA TAROT objavljen uz „Večernji list“;
„Knjiga koja nosi sreću“ u prvom izdanju oborila je mnoge snogu, a tijekom 2011. Godine objavljen je prijevod na engleski jezik, u Americi.2012. godine objavila je popularni priručnik 11 Ženskih zapovijedi, a istovremeno neke njezine stihove uglazbio je poznati glazbenik Toni Eterović.
2013. godine. objavila je knjigu 21 Gram (Duša bez grijeha)

2013.godina

POZIVAMO VAS U KLUB „SAKUPLJAČI TIŠINE“ KAKO BISTE SVOJ TALENT; POTREBU I KREATIVNOST KOJU NISTE MOŽDA DO SADA OBZNANILI, RAZOKTRIJETE I PODIJELITE S DRUGIMA.

VAŠ KLUB „SAKUPLJAČI TIŠINE“ (knjige, snovi i ruže) ČEKA NA VAS !
Maja

KONTAKT
Mea Vita Poduka Udruga
Zagreb 10000
OIB 24060211720
Ulica kneza Branimira 17
Telefon: 01 -888-54-57,
Kontakt osoba: Mirna / Maja Panić