Negativne misli

Negativne misli

Jako je teško ostati dugo pozitivan i optimističan kada su svi oko vas nezadovoljni, turobni, zabrinuti.
Prve rečenice osoba koje su izvori negative da ih tako nazovem su uvijek vrlo slične i izazivaju mučninu u vama:

“Nemoguće je ovo riješiti.”
“Ma nema šanse”
“Joj ubit ću se”….

Kada oni koji Vas okružuju počnu s upornim žalopojkama brzo se zapitajte da li želite dio ako ne cijeli njegov teret preuzeti na sebe. I pri tome na zaboravljajte koliko takvih imate u svojoj okolini, obitelji, susjedstvu..

Najispravniji je način tri puta saslušati žalopojke a zatim ponuditi toj osobi konretnu pomoć ili ju uputiti na mjesto gdje će dobiti pomoć. Nemojte se uopće uzbuđivati ako nadalje njihovo kukanje postane još jače jer po pravilu “nemaju novaca” za ništa.

Ova rečenica “nemam novaca” samo je omotač njihovog jada u kojem zapravo djelomično uživaju. Kada izgovore ovu rečenicu bježite glavom bez obzira od takvih ljudi.

Ako kojim slučajem prečujete negodovanje u smislu nedostatka novaca nemojte nikako pasti na trik negativaca I dalje sudjelovati u besmislenoj već osuđenoj na propast, analizi bespomoćnosti.

Uporno ignorirajte njihove negativnosti a svoje pozitivne stavove iznova iznosite. Nikako nemojte dozvoliti da vam iscrpe energiju svojim crnim razmišljanjima, jer iako ćete na trenutak biti dirnuti njihovim životnim pričama, vjerujte mi kada god budete pronašli praktično, povoljno I racionalno rješenje oni će negdje nestati I pojaviti se opet kada im bude trebalo ne rame za plakanje već netko na koga će sasuti svo crnilo svoje duše.

Najbolje bi bilo izbjegavati takva druženja ali ako I upadate u takve nepreilike svakako natojte razgovarati o filmovim, knjiga,a ili nečim sličnim.
Na svaku lošu vibraciju koju osjetite da kreće iz njih pokušajte ih blokirati:

  1. Čvrstim stavom im pokušajte kratko objasniti da svatko mora preuzeti odgovornost za sebe I svoj život. Podsjetite ih da se svatko dovodi sam u nezavidan položaj, da se sve da u životu ispraviti, I d aim nitko nije kriv što su takvi kakvi jesu.
  2. Zadajte takvim osobama da se bave svojim osobnim vizualizacijama ali u određenom vremenskom okviru. Ako u sljedećem susretu vidite da nema pomaka – odustanite
  3. Podsjetite ih da I oni trebaju nekom biti oslonac uzor I snaga – kako to mogu postići ako su stalno negativni?

Ako vidite da ništa od ovoga ne pomaže, poklonite ima dobar priručnik s upisanim brojem jakog iscjelitelja ili psihoanalitičara.