Slikar  i kipar  M.   HRLE

Atelier   Hrle  zanimljivo  je odredište   u kojem živi i stvara   umjetnik  starog  kova  – M. Hrle,   a  koje  bi  svaki posjetitelj, kao i žitelj  hrvatske metropole  trebao imati zabilježenog u svoj  notes.

Više od 35  godina  ovo je mjesto koje obiluje bogatim zbirkama raznih slikarskih i kiparskih tehnika u svem  svojem dostignuću.

Atelier  Hrle  smješten je u  adaptiranoj  i reprezentativnoj  obiteljskoj kući na Trešnjevci, u kojoj živi njezin  umjetnik gs. Hrle.

Iz umjetnikove biografije zabilježili smo rođenje 1941. Godine u mostarskom kraju, te put koji je  već za rane mladosti opredijeljen u profesionalnu karijeru samostalnog umjetnika.

Njegova posvećenost likovnosti i umjetnosti uopće kroz cijeli život  navela ga je na pomno istraživanje i eksperimentiranje različitih slikarskih i kiparskih tehnika  što je u konačnosti  rezultiralo  velikim brojem dosadašnjih izlaganja  na skupnim  i samostalnim izložbama  u svim značajnijim  kulturnim centrima. Dobitnik je  brojnih priznanja i nagrada, a njegova djela osim što se nalaze u privatnim  zbirkama  najvećih svjetskih gradova ((Pariz, London, Stuttgart) svijetle i u najvažnijoj  građevini         današnjeg svijeta  -u samoj  Bijeloj kući  u Washingtonu. U vrijeme  prisutnosti predsjednika  W.Billa Clintona svoje ekskluzivno  mjesto zauzela je njegova prepoznatljiva  slika  „At“  – rad koji na ovaj način  opravdava svoje mjesto čak i na zidovima  službene rezidencije američkog  predsjednika, uklapajući se  savršeno  kao umjetnikov podsjetnik u svijest  čovjekove  današnjice koji traži rješenje  u ponovnom otkrivenju tradicionalnih vrijednosti.

Umjetnik Hrle živi u kući  zajedno sa  stotinjak skulptura u kamenu, bronci, drvu, budi se  sa svojim crtežima, litografijama  i primjercima pokućstva koje je izrađeno prema njegovim vlastitim nacrtima. U Atelieru se nalazi  i bogata umjetnikova fotodokumentacija, te osobna dragocijena  arhiva i drugih autora s ovog područja.

 

Atelier se  može posjetiti – uz prethodnu najavu, te  se isto tako može naručiti i određena slika ili kiparska skulptura. Na ovom mjestu pronaći  ćete i savršeno rješenje  za već izrađenu  sliku jer  umjetnik drži  kako je oprema slike savršena nadopuna njezine umjetničke  vrijednosti.

 

Adresa:

M. Hrle, akadamski kipar i slikar

Atelier likovne umjetnosti

Slikarstvo-kiparstvo-dizajn

Cernička 52, Zagreb

098-746-228