NOVELA BRKIĆ – ŽELJEZNA LADY GRADA RIJEKE

Novela Brkić

Novela Brkić

Gđa. Novela Brkić vlasnica je poznatog poduzeća „Željezo“ d.o.o. koja se bavi veleprodajom armaturne mreže i betonskog čelika. Sjedište poduzeća, za one rijetke iz te branše koji to nekim slučajem još ne znaju nalazi se u gradu Rijeci, dok je skladište u mjestu Marinići-Viškovo. Ovaj posao koji je naslijedila od svojeg oca, uspješno vodi već 20 godina, te je priznata osoba kako u okviru lijepe naše, tako i šire.

Gđa Novela Brkić, rođena je u Rijeci, gdje je odrasla, pohađala školu,i uspješno završila Pravni fakultet. Međutim u svojoj branši nikada nije ni radila, već je svoje mjesto pod suncem pronašla u profesiji, više ”muškog” karaktera, a to je u poslu koji uključuje armaturu i željezo. Ubrzo se gđa. Novela Brkić našla u situaciji u kojoj je imala mogućnost pokrenuti vlastiti posao. Tu mogućnost pred kojom bi se zamislili mnogi muškarci, a kamoli ne žene – prihvatila je bez dileme, a rezultati su se nizali jedan za drugim, ne ostavljajući nikoga ravnodušnim. Gđa. Novela ubrzo se istaknula svojim vještinama, britkošću i profesionalnošću,a njezina karijera je poprimila zavidan sjaj.
Novela Brkić

Gđa. Novela Brkić se u početcima svoje poslovne karijere također privatno bavila i sportom u kojoj su njezini uspjesi na zavidnoj razini. Naime kao odbojkašica, riječkog kluba ”RIJEKA”, dogurala je do državne reprezentacije ex Yu. Međutim, ljubav prema sportu, zamijenila je ljubav prema njezinom predivnom sinu, Željku. Osim njega, koji joj pomaže oko svakodnevnih poslovnih obaveza i uspješno sa njom vodi ovaj veliki posao, u poslovanju joj pomaže još jedan muškarac – a to je njezin divni otac, gdin. Milan Brkić. O svojem ocu gđa. Novela Brkić ima samo riječi pohvale, jer kako i sama kaže, nesebično pomaže ne ograničavajući se samo na posao, već dajući sebe bezpoštedno i kao otac i djed. Kako je okupirana poslovnim obavezama, gđa. Novela još nije stigla pronaći nekakav poseban hobi koji bi mogla uklopiti u svoj raspored, međutim kako kaže, nakon napornog radnog dana u ”muškom”ozračju, najbolje se osjeća kad se kao i svaka žena može počastiti shoppingom, a druga draga stvar su joj zabave sa bliskim joj osobama.

Kako je u životu svaki borac sam na svijetu protiv svih, tako je i gđa. Novela najviše vremena sama, ali ne u potpunosti. S godinama je svoj rad i trud naučila pretvoriti u pozamašan kapital, na kojem joj mogu zavidjeti mnogi uspješni muškarci, a nagradi se pokojim luksuznim automobilom. Tako je nedavno u svoju garažu dovezla svojeg mezimca koji joj pravi društvo kada je na putu od odredišta do odredišta – BMW Cabrio diesel.

Uvijek dotjerana, vrijedna i topla osoba, iz šale su je prozvali Željezna lady grada Rijeke, međutim ta titula joj svakako pristaje.

Novela Brkić

Novela Brkić

APSOLUTNO PODRŽAVAM ALTERNATIVU
Maya: Koji je Vaš životni moto?

Uvijek sam govorila istinu, i to bi bio moj moto – govoriti istinu, ma kakva bila.

Maya: Otkrijte nam tajnu svojeg dobrog izgleda?

Svoj izgled mogu zahvaliti prvenstveno zdravom načinu života. Naučila sam raditi umjereno, završiti obaveze u zadanom roku, ali ne na štetu zdravlja.

Maya: Imate li neki svoj tajni recept za ljepotu?

Ne…za moju ljepotu je ipak najzaslužnija genetika, a što se tiče nekih posebnih rituala, u to se uključuje sve što čine i ostale žene. Redoviti odlazak na kozmetičke tretmane, posjet frizerskom salonu, meni omiljenom Iris.

Novela Brkić

Novela Brkić

Maya: Koji je Vaš neispunjen san?

Ne bih rekla da imam neki poseban neispunjeni san jer sam u ovim godinama većinu svojih snova ostvarila. Iza sebe imam uspješno odrađenu majčinsku ulogu, kao i ulogu domaćice. Mogu se pohvaliti uspješnom poduzetničkom karijerom, tako da mogu slobodno reći da su svi moji snovi ostvareni. I da sam zahvalna na tome, roditeljima koji se me divno usmjeravali.

Maya: Kakav je Vaš odnos prema alternativi?

Apsolutno podržavam alternativu, gajim pozitivan i prihvatljiv stav.

Maya: Koliko je zahtjevan Vaš posao?

Poprilično je zahtjevan, u privatan biznis čovjek treba uložiti čitavo svoje vrijeme, što i činim!

Maya: Da možete vratiti vrijem unatrag, koju biste radikalnu promjenu napravili?

Bez imalo oklijevanja ću reći – biti muško!
Maya: Vaši planovi za budućnost?

Biti zdrava, snažna i uspješna kako u svom poslovnom, tako i u privatnom životu, držati obitelj i prijatelje na okupu, pomagati im jer pomagati je ljudski i suočiti se sa svim problemima koji me očekuju, ili na moju sreću ne očekuju.

Maya: Želite li nešto poručiti čitateljima?

Dragim čitateljima poručujem da im se najprije zahvaljujem, što su odvojili vrijeme i pročitali reportažu o Noveli Brkić, a oni sami ponaosob, neka procjene stanje i uvjete u kojima živimo i da se svi skupa udružimo, djelujemo zajedno, stvorimo bolji život u ovim teškim recesijskim vremenima, velikih združivanja, usudila bih se reći, opstanka. Za one koji su ipak nešto postigli u životu, želim i dalje puno uspjeha, kako poslovnih tako i privatnih, a oni koji to iz bilo kojih razloga nisu postigli, od srca želim da budu zdravi, veseli i ispunjeni svim životnim elementima dostojnim čovjeka za život.
Poseban ću pozdrav uputiti salonu exluzivne odjeće Anais Moda, Tosca Blue,MaxMara, kozmetičkom salonu Vita, frizerskom salonu Iris…. I tako dalje. Neka mi ne zamjere oni koje ovaj trenutak zbog ograničenosti prostora i vremena nisam stigla u spomenuti, ali ću to napraviti sljedeći put. Svoju posebnu zahvalu i pozdrav upućujem gospođi Maji Panić – čovjeku i prijatelju u svakoj prilici. Još jednom svima HVALA OD SRCA!

Maya: A ljubav…?

Ljubav? Ah, ljubav… Ljubav je divna, kad je daješ, a još ljepša kad je primaš, bez ljubavi ne bi mogli živjeti, pa tako i ja uvijek glasam za ljubav. Voljeti i biti voljen, to je dar, to je LjUBAV, to je sreća najveća.