Povremeno ispitajte sebe

Svakom prilikom izrazite ljubav

Ljubav je energija koja prolazi snagom Univerzuma kroz sva bića ovoga svijeta snagom pokretačke sile života. Ako u sebi imamo ljutnju, osvetu, brigu ili agresiju ne možemo istinski nikoga voljeti, a naša podsvijest blokira dobre vibracije prema partneru i šire. Iskreno, većina nas lakše i češće izražava negativne emocije prema osobama za koje tvrdi da ih voli, ne shvaćajući kako ovakva destruktivna ponašanja razvijaju vrlo loše i sve gore međusobne odnose. Onoga trenutka kada u našu osobnost i ponašanje ukomponiramo zrnce tolerancije uz veliku dozu bezuvjetne ljubavi osobi pored nas – započet će proces strujanja zdravijih i boljih energija koje će djelovati na oboje, iscjeljujuće. Pokušajte u trenutku kada Vas hvata najgora vrsta gnjeva, zaustaviti dah i reći samo jednostavno “iako se ljutim -volim te”. Drugu osobu šokirat će Vaše iskreno priznanje i garantirano ćete zaobići kalvariju.

Povremeno ispitajte sebe ne biste li možda otkrili kakvu vlastitu pogrešku

Često svi mislimo kako uopće nemamo mana te kako su pogreške rezervirane za drugu stranu. Osvijestiti vlastitu sliku i oskvrnuti sliku savršenstvo o sebi samima, težak je, dugotrajan, a ponekad jako psihički, bolan proces. No, ukoliko se odvažite na ovakvu hrabru promjenu unutar sebe samih, zamolite partnera da Vam pomogne i da glasno primjeti svaki Vaš pomak u pogledu promjene Vaših slabijih područja. Ovakav način rješavanja problema učvrstit će Vašu ljubav a osim toga podići će razinu Vašeg osobnog samopoštovanja, jer je ovo korak jedne velike unutrašnje promjene koja će rezultirati nizom vanjskih, pozitivnih promjena.

Oprostite ono što se može oprostiti

Sigurno ste neizmjerno puno puta do sada čuli riječi kako treba oprostiti. Naravno sva duhovna nauka svijeta svodi se na to da trebamo znati oprostiti, a rijetko tko je postavio granice onoga što se može i treba oprostiti pogotovo partneru. Još dok ste u samom početku odnosa, a uostalom, nikada nije kasno, odredite svoje osobne kriterije u koje možete ubaciti i pokoji oprost. Zbog neke sitnice, zbog nekog impulsivnog trenutka Vašeg partnera mnogi od Vas u stanju su godinama biti zatrovani ljutnjom i distancirani nečijom tzv. povredom. Ukoliko neka situacija podliježe Vašem postavljenom kriteriju oprosta, doista to učinite. Prihvatite činjenicu kako nitko nije savršen; i kako nitko nije kriv što ste Vi imali velika (da ne kažem neostvariva očekivanja) od neke osobe. Prepoznajte dobre osobine onih za koje tvrdite da ih volite i oprostite im! Biti će lakše nakon toga osjetiti i prepoznati čak i trenutak u kojem se moramo trajno razići s nekim.

 

Pamtite i obilježavajte važne datume

Kako je često ovakva katastrofalna omaška rezervirana za muškarce, pokušajte napraviti zajednički podsjetnik o tome kada je kome rođendan, obljetnica ili bilo koji drugi izrazito važan dan. Ovo je jedan način kako bi taktično naučili partnera da postoje neke obveze koje Vas oboje mogu duhovno obogatiti. Doista je ružno zanemariti tako važne trenutke u vezi ili braku jer se tako mogu obostrano probudi negativni osjećaji koji vrlo često na kraju izazovu glasne nesuglasice, a kod nekih i definitivan razlaz.